Nyugdíjas bérletigazolvány 2022: Így kell érvényesíttetned, hogy kedvezményesen utazhass - Teendők, határidő

Nagyszülők Lapja

Juttatások, támogatások

Nagyszülők Lapja


Nyugdíjas bérletigazolvány 2022: Így kell érvényesíttetned, hogy kedvezményesen utazhass - Teendők, határidő 2022. március 31-éig kell érvényesíteni a nyugdíjasok bérletigazolványát, elmondjuk, mi a teendőd. 2022. március 31-éig kell érvényesíteni a nyugdíjasok bérletigazolványát - hívta fel a figyelmet hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A cég a diákigazolványok és más okmányok érvényességi idejének ellenőrzését is javasolja.

Utazási utalvány alapján állítják ki
A nyugdíjasbérlet-igazolványok többségét az ellátottak utazási utalványa alapján állítják ki. Az új, 2023. március 31-éig érvényes utalványokat februárban és márciusban kézbesítik a jogosultaknak. Az új utalvánnyal kérhető a bérletigazolvány érvényességének meghosszabbítása a BKK-ügyfélközpontokban és -pénztárakban.

Fontos, hogy a bérletigazolvány érvényes legyen
Ahhoz, hogy az érintettek kedvezményesen vehessék igénybe a budapesti közösségi közlekedést, feltétlenül szükséges az érvényesítés, a nyugdíjas bérletek csak érvényes nyugdíjas bérletigazolvánnyal használhatók. Ha a bérletigazolvány érvényességi ideje lejár, a bérletet már akkor sem lehet használni, ha azon későbbi érvényességi idő van.Ezt kell tenned, hogy meghosszabbítsd a bérletigazolvány érvényességét
Célszerű mielőbb felkeresni bármelyik ügyfélközpontot vagy pénztárt, kérve az érvényességi idő meghosszabbítását. Legyen nálad:  
- a nyugdíjas bérletigazolvány,
- az új utazási utalvány,
- személyazonosításra alkalmas okmány
- friss fénykép, amennyiben a nyugdíjas bérletigazolványon hátul már mind a négy érvényesítési hely betelt, hogy azzal új bérletigazolványt készíthessenek

Forrás: MTI, BKK
Fotó: Pixabay, BKK

Nagyszülők Lapja

Juttatások, támogatások

Nagyszülők Lapja


2022.02.22