Vigyázat, átverés: Kamu mentőautó vesz fel betegeket Budapesten - Elmondjuk, honnan ismerd fel a csalókat

Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


Vigyázat, átverés: Kamu mentőautó vesz fel betegeket Budapesten - Elmondjuk, honnan ismerd fel a csalókat Szélhámosok adják ki magukat betegszállítónak Budapesten, hívja fel a figyelmet az Országos Mentőszolgálat 2020. szeptember 1-jei Facebook-posztja. Honnan ismered meg a kamu mentőket? Szélhámosok adják ki magukat betegszállítónak Budapesten, hívja fel a figyelmet az Országos Mentőszolgálat 2020. szeptember 1-jei Facebook-posztja.

A kamu cég annak ellenére végez fizető betegszállítást kórházakból, hogy nem szerepel a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő szolgáltatói listáján, de még a cégjegyzékben sem, írják.
 
Honnan ismerheted fel a kamu mentősöket?
- Autójukon nincs engedély megkülönböztető jelzésre, sőt, még a forgalmijuk is lejárt
- A kocsi tetejéről levált a matrica, az oldalán különböző színű betűből és számból van felragasztva az egyébként nem létező Szent Borbála Sürgősségi szolgáltató cég neve
-  A "mentőautó" kívül-belül elhasznált

kamu

Nagy baj is lehet belőle
A mentők szerint ez még csak a kisebbik baj, szakszerű személyzet hiányában ugyanis a betegszállításból is komoly probléma lehet, arról nem is beszélve, mi lesz, ha egy rendezvény biztosítását vállalják, vagy egy balesetbe futnak bele a felszerelést és szaktudást nélkülöző, mentőnek látszó autóval.

Mint a posztban hangsúlyozzák, a mentődolgozók mélyen felháborodtak és lépéseket sürgetnek az álmentősökkel szemben.

Forrás: Facebook/Országos Mentőszolgálat
Kezdőfotó: Rawpixel (illusztráció)

Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


2020.09.02